Pirkanmaan pianokilpailun sarjoissa III ja IV palkitut

Pirkanmaan pianokilpailun toisen kilpailupäivän palkinnot jaettiin seuraavasti:

SARJA III (14–16-vuotiaat)
1. Ella Kulmala
2. Anna Parkhomenko
3. Riku Sjöblom

Erikoispalkinto Hilkka Servo-Juntun muistorahastosta parhaasta barokin tai wieniläisklassisen ajan teoksen esityksestä:

Ella Kulmala

SARJA IV (yli 16-vuotiaat)
1. Juhani Rantanen
2. Hilma Salo
3. Augustina Kalesnykaite

Erikoispalkinto Hilkka Servo-Juntun muistorahastosta parhaasta W. A. Mozartin Pianokonserton nro 12 osan esityksestä:

Hilma Salo

Solistipalkinto: esiintyminen Tampereen konservatorion sinfoniaorkesterin solistina helmikuussa 2019:

Juhani Rantanen

Onnittelut kaikille palkinnonsaajille!
Onnea kaikille kilpailijoille hienoista esityksistä!

Pirkanmaan pianokilpailun I ja II sarjoissa palkitut

Pirkanmaan pianokilpailun ensimmäisen kilpailupäivän palkinnot jaettiin seuraavasti:

SARJA I (alle 11-vuotiaat)

1. Helinä Puusa

2. Sauli Aaltonen

3. Samuel Ahonen

Erikoispalkinnot Hilkka Servo-Juntun muistorahastosta parhaasta barokin tai wieniläisklassismin ajan teoksen esityksestä:

Rosanna Oksala

Helinä Puusa

SARJA II (11–13-vuotiaat)

1. Joonatan Lindeman

2. Venla Männikkö

3. Vladislav Dmitriev

Hilma Kolunen

Joonatan Lindeman

Onnea palkinnonsaajille!

Onnea kaikille kilpailijoille upeista esityksistä!

Hilkka Servo-Juntun muistorahastosta palkintoja pirkanmaalaisille nuorille pianisteille

Tampereen Pianoseuran hallinnoimasta Hilkka Servo-Juntun muistorahastosta jaetaan erikoispalkintoja Pirkanmaan pianokilpailussa 24.–25.11.2018. Alueellisen nuorten soittajien kilpailun I, II ja III sarjassa palkintoja myönnetään parhaista barokin tai klassismin ajan teosten esityksistä ja kilpailun IV sarjassa parhaasta W. A. Mozartin Pianokonserton nro 12 osan esityksestä. Palkinnoista päättää kilpailun arviointilautakunta.

Hilkka Servo-Junttu (1937–2018) oli pirkanmaalaislähtöinen tamperelainen pianotaiteilija ja Tampereen konservatorion pitkäaikainen opettaja. Hänen työskenteli Tampereen konservatoriossa vuosina 1961–2001, vuodesta 1980 lähtien yliopettajana. Hilkka Servo-Junttu oli merkittävä opettaja Pirkanmaan alueella. Hän opetti sekä musiikkiopistolaisia että ammattiopiskelijoita ja myös pianopedagogiikkaa.

Pirkanmaan pianokilpailuun 42 nuorta pianistia

Pirkanmaan pianofestivaalin 22.–25.11.2018 yhteydessä järjestettävään alueelliseen Pirkanmaan pianokilpailuun on ilmoittautunut 42 nuorta pianistia ympäri maakuntaa. Pianistit kilpailevat neljässä eri ikäsarjassa Tampereen Musiikkiakatemialla. Tampereen Pianoseura järjestää kilpailun nyt ensimmäistä kertaa.

Tervetuloa kilpailemaan ja seuraamaan lasten ja nuorten esityksiä Tampereelle!

Toiminta-avustus Tampereen kaupungilta

Tampereen kaupungin sivistys- ja kulttuurilautakunta myönsi Tampereen Pianoseura ry:lle 24.5.2018 päätöksellään toiminta-avustuksena 2000 €.

Kiitos Tampere!

Avustuksia vuoden 2018 toimintaan

Suomen Kulttuurirahasto tukee apurahallaan Tampereen Pianoseura ry:n toimintaa alueellisen pianokilpailun järjestämiseksi Pirkanmaan pianofestivaalilla marraskuussa 2018. Taiteen edistämiskeskus myönsi erityisavustuksen Tampereen pianoleirin toteuttamiseen kesäkuussa 2018. Parhaat kiitoksemme!