Uutiset

Pirkanmaan pianokilpailussa 2020 palkitut soittajat

Sarja I palkitut

I Emilia Dimitrieva ( Tampereen konservatorio )

II Jyrki Aaltonen ( Pirkanmaan musiikkiopisto )

III Vuokko Leinonen ( Tampereen konservatorio )

Hilkka Servo-Juntun rahaston erikoispalkinnot parhaista wieniläisklassisen aikakauden teosten esityksistä

Emilia Dimitrieva ja

Jyrki Aaltonen

Sarja II palkitut

I Sauli Aaltonen ( Pirkanmaan musiikkiopisto )

II Samuel Ahonen ( Pirkanmaan musiikkiopisto )

III Karolina Kalesnykaite ( Tampereen konservatorio )

Hilkka Servo-Juntun rahaston palkinto sekä parhaasta wieniläisklassisen että barokin aikakauden teosten esityksistä:

Sauli Aaltonen

Sarja III palkitut

I Joonatan Lindeman ( Tampereen konservatorio )

II Atte Rantanen ( Valkeakosken musiikkiopisto )

III Josia Sihvonen ( Tampereen konservatorio )

Hilkka Servo-Juntun rahaston erikoispalkinnot parhaista barokin aikakauden esityksistä:

Joonatan Lindeman

Olivia Koski ( Valkeakosken musiikkiopisto )

Sarja IV palkitut

I Hilma Salo ( Tampereen konservatorio, II aste )

II palkinto myönnettiin kahdelle soittajalle:

Parkhomenko Anna ( Tampereen konservatorio ) ja

Siitonen Simo ( Tampereen konservatorio )

Hilkka Servo-Juntun rahaston erikoispalkinto parhaasta wieniläisklassisen aikakauden teoksen esityksestä:

Hilma Salo

Pirkanmaan pianofestivaali 26.-29.11.2020

Pirkanmaan pianofestivaali marraskuussa 2020

Tampereen Pianoseura ry järjestää Pirkanmaan pianofestivaalin viidettä kertaa. Festivaalin ohjelma on totuttuun tapaan monipuolinen kattaus pianomusiikkia ja sen tarkoitus on koota pianomusiikin ammattilaiset, opiskelijat ja ystävät yhteiseen toimintaan Tampereella ja Pirkanmaalla. Tähän pyrimme tälläkin kertaa!

Festivaalin yhteydessä pidetään toista kertaa myös alueellinen lasten ja nuorten Pirkanmaan pianokilpailu 28.-29.11. Kilpailun tavoitteena on tarjota nuorille mahdollisuus esittää opettajan kanssa valmistettuja esityksiä aidolla konserttilavalla ja parhaalla mahdollisella soittimella.

Esityksiä arvioimassa, palkintoja jakamassa ja kehittämiskeskusteluja käymässä on lämminhenkinen, erittäin arvostettu ja kokenut jury. Sen jäseniksi ovat lupautuneet MuT Katarina Nummi-Kuisma, MuT Risto Kyrö sekä pianisti Paavali Jumppanen.

Festivaalin muu ohjelma julkistetaan syyskuun aikana, koska tapahtuman toteutuminen edellyttää viranomaisilta vihreää valoa. Tehostettu käsihygienia sekä turvalliset etäisyydet ovat takeena festivaalin onnistumiselle ja tämän varmistaminen on etusijalla.

Valtakunnallinen sävellyskilpailu

Tampereen pianoseura järjestää valtakunnallisen sävellyskilpailun, johon voivat osallistua suomalaiset tai Suomessa asuvat säveltäjät. Palkitut teokset esitetään Tampereen pianokilpailun 2021 toisessa erässä. Tärkeä yhteistyökumppani kilpailun  toteutuksessa on Suomen Säveltäjät ry. Sävellyskilpailusta lisää osoitteessa tampereenpianokilpailu.fi

Valtakunnallinen pianokilpailu järjestetään Tampereella toista kertaa huhtikuussa 2021

Tampereen pianokilpailu keräsi jo ensimmäisellä kerralla vuonna 2017 yhteen Suomen eturivin nuoret pianistit. Tuolloin kilpailuun osallistui 47 nuorta soittajaa. Yleisö löysi sen myös hyvin: tapahtumaa kävi seuraamassa yli 2000 kuulijaa. Tampereen pianokilpailu jatkaa edeltäjiensä kansallisen Maj Lind -pianokilpailun ja  Jyväskylän/Ilmari Hannikaisen pianokilpailun perinnettä. Se on myös oiva foorumi suomalaisen pianokoulutuksen erinomaisen tason esittelemiseksi ja koulutuksen kehittämiseksi. Ensimmäisen kilpailun voittajaksi julistettiin Ossi Tanner ja toisen palkinnon jakoivat Fanny Söderström ja Anton Mejias. Tampereen pianokilpailun järjestää Tampereen Pianoseura ry.

Kilpailu järjestetään Tampereella 19.-29.4.2021 ja siihen voivat osallistua 15-30-vuotiaat suomalaiset ja Suomessa vähintään kolme vuotta yhtäjaksoisesti opiskelleet ulkomaalaiset pianistit. Kolmieräisen kilpailun alku- ja välierät soitetaan Tampereen konservatorion Pyynikkisalissa ja finaali Tampere-talossa Tampere Filharmonian kanssa. Kapellimestarina toimii Anna-Maria Helsing. Kilpailun tuomaristo koostuu suomalaisista ja ulkomaisista pianonsoiton huipuammattilaisista. Pääpalkinto on 10.000 euroa. Välierässä esitetään myös uusinta pianomusiikkia, sillä valtakunnallinen sävellyskilpailu avataan säveltäjille piakkoin.

Kilpailun ohjelma löytyy osoitteesta tampereenpianokilpailu.fi

Pianoseura mukaan Pirkanmaan Osuuskaupan Kannustajat-ohjelmaan

Tampereen Pianoseura on hyväksytty mukaan Pirkanmaan Osuuskaupan Kannustajat-ohjelmaan kaudeksi 1.7.–31.12.2019. Pirkanmaan Osuuskauppa tukee ohjelmallaan erityisesti lasten ja nuorten harrastustoimintaa. Loppuvuoden 2019 ajaksi Osuuskauppa valitsi ohjelmaan kymmenen yhdistystä. Tampereen Pianoseura on mukana ainoana kulttuuriyhdistyksenä.

Jokainen Pirkanmaan Osuuskaupan asiakasomistaja voi ilmoittautua kannustamaan valitsemaansa yhdistystä. Tukipotin jaossa ratkaisevaa on tietyn yhdistyksen kannustajiksi ilmoittautuneiden bonus-ostosten määrä Osuuskaupassa. Kukaan kannustaja ei menetä ohjelmassa omia bonuksiaan. Ohjeen ilmoittautumiseen löydät täältä, tietoa Kannustajat-ohjelmasta ja kannustettavista yhdistyksistä puolestaan täältä. Ilmoittaudu mukaan kannustamaan Tampereen Pianoseuraa!

Antti Siiralan resitaali ja mestarikurssi marraskuussa 2019

Tampereen Pianoseura on kutsunut pianotaitelija Antti Siiralan konsertoimaan Pirkanmaan pianofestivaalille 2019. Siirala soittaa resitaalin Tampere-talossa 23.11.2019. Konsertin tuotannosta vastaavat yhdessä Tampereen Pianoseura ja Tampere-talo. Kansainvälisesti menestyneimpien pianistiemme joukkoon kuuluva Siirala soittaa konsertissaan Schubertin Sonaatin D-duuri D 850 ja Rahmaninovin 10 preludia op. 23. Konserttiin liittyy taiteilijahaastattelu. Lue lisää konsertista Tampere-talon tapahtumasivulta!

Münchenin musiikkikorkeakoulussa professorina toimiva Antti Siirala myös kouluttaa tamperelaisia pianonsoiton opiskelijoita Tampereen Musiikkiakatemialla 24.11.2019. Tämä mestarikurssi on niin ikään osa Pirkanmaan pianofestivaalia. Tilaisuus on yleisölle avoin. Lue lisää Tapahtumat-sivuilta!

Pirkanmaan pianokilpailun sarjoissa III ja IV palkitut

Pirkanmaan pianokilpailun toisen kilpailupäivän palkinnot jaettiin seuraavasti:

SARJA III (14–16-vuotiaat)
1. Ella Kulmala
2. Anna Parkhomenko
3. Riku Sjöblom

Erikoispalkinto Hilkka Servo-Juntun muistorahastosta parhaasta barokin tai wieniläisklassisen ajan teoksen esityksestä:

Ella Kulmala

 

SARJA IV (yli 16-vuotiaat)
1. Juhani Rantanen
2. Hilma Salo
3. Augustina Kalesnykaite

Erikoispalkinto Hilkka Servo-Juntun muistorahastosta parhaasta W. A. Mozartin Pianokonserton nro 12 osan esityksestä:

Hilma Salo

Solistipalkinto: esiintyminen Tampereen konservatorion sinfoniaorkesterin solistina helmikuussa 2019:

Juhani Rantanen

 

Onnittelut kaikille palkinnonsaajille!
Onnea kaikille kilpailijoille hienoista esityksistä!

Pirkanmaan pianokilpailun I ja II sarjoissa palkitut

Pirkanmaan pianokilpailun ensimmäisen kilpailupäivän palkinnot jaettiin seuraavasti:

SARJA I (alle 11-vuotiaat)

1. Helinä Puusa

2. Sauli Aaltonen 

3. Samuel Ahonen

Erikoispalkinnot Hilkka Servo-Juntun muistorahastosta parhaasta barokin tai wieniläisklassismin ajan teoksen esityksestä:

Rosanna Oksala

Helinä Puusa 

 

SARJA II (11–13-vuotiaat)

1. Joonatan Lindeman

2. Venla Männikkö

3. Vladislav Dmitriev

Erikoispalkinnot Hilkka Servo-Juntun muistorahastosta parhaasta barokin tai wieniläisklassismin ajan teoksen esityksestä:

Hilma Kolunen

Joonatan Lindeman 

 

Onnea palkinnonsaajille! 

Onnea kaikille kilpailijoille upeista esityksistä!

Hilkka Servo-Juntun muistorahastosta palkintoja pirkanmaalaisille nuorille pianisteille

Tampereen Pianoseuran hallinnoimasta Hilkka Servo-Juntun muistorahastosta jaetaan erikoispalkintoja Pirkanmaan pianokilpailussa 24.–25.11.2018. Alueellisen nuorten soittajien kilpailun I, II ja III sarjassa palkintoja myönnetään parhaista barokin tai klassismin ajan teosten esityksistä ja kilpailun IV sarjassa parhaasta W. A. Mozartin Pianokonserton nro 12 osan esityksestä. Palkinnoista päättää kilpailun arviointilautakunta.

Hilkka Servo-Junttu (1937–2018) oli pirkanmaalaislähtöinen tamperelainen pianotaiteilija ja Tampereen konservatorion pitkäaikainen opettaja. Hänen työskenteli Tampereen konservatoriossa vuosina 1961–2001, vuodesta 1980 lähtien yliopettajana. Hilkka Servo-Junttu oli merkittävä opettaja Pirkanmaan alueella. Hän opetti sekä musiikkiopistolaisia että ammattiopiskelijoita ja myös pianopedagogiikkaa.

Pirkanmaan pianokilpailuun 42 nuorta pianistia

Pirkanmaan pianofestivaalin 22.–25.11.2018 yhteydessä järjestettävään alueelliseen Pirkanmaan pianokilpailuun on ilmoittautunut 42 nuorta pianistia ympäri maakuntaa. Pianistit kilpailevat neljässä eri ikäsarjassa Tampereen Musiikkiakatemialla. Tampereen Pianoseura järjestää kilpailun nyt ensimmäistä kertaa.

Tervetuloa kilpailemaan ja seuraamaan lasten ja nuorten esityksiä Tampereelle!